Home Stiri 13 producatori romani de vin la Vinexpo New York

13 producatori romani de vin la Vinexpo New York

by Radu Rizea
0 Comment
Vinexpo New York

Nu mai putin de 11 producatori romani de vin premium vor reprezenta industria autohtona la New York, pe 8 si 9 martie, in cadrul Vinexpo, unul dintre cele mai importante evenimente de profil din SUA, parte a unui circuit de expozitii care a crescut constant in ultimii ani. Pornit in 1981 din Bordeaux, acest circuit include astazi editiile Americas, Paris, Shanghai, Asia-Pacific, India, precum si un eveniment dedicat vinului vrac, in Amsterdam, alaturi de intalnirile de business Meetings si Explorer.

La editia new-yorkeza din acest an, standul 230, dedicat Romaniei, ii va gazdui pe cativa dintre cei mai importanti producatori de vinuri premium: Alira, Aurelia Visinescu, Domeniile Averesti, Domeniile Prince Matei, Mosia Galicea Mare, Domeniile Franco-Romane (DFR), Via Viticola Sarica Niculitel, Gramofon Wine, Corcova Roy & Damboviceanu, Petro Vaselo si Crama Girboiu. Separat, la standurile 133-134, vizitatorii vor putea gusta vinurile de la Budureasca si Vinarte.

Spre deosebire de alte expozitii de profil, Vinexpo este un eveniment „trade-only”, la care toti participantii au legatura cu piata vinului, majoritatea lucrand fie in piata horeca, fie in retail sau distributie.

La ce ar trebui sa ne asteptam?

Editia din 2023 este a doua editie in care bauturile spirtoase si ready-to-drink vor fi prezentate separat, in cadrul expozitiei Drinks America. Acest lucru inseamna un flux de vizitatori usor redus, insa mult mai concentrat – vizitatorii vin pentru vin, nu pentru alte produse.

in perioada pandemiei, vanzarile online au crescut de la 2 la aproape 70% pentru unii producatori (dar si unele magazine specializate de vin), o mare parte dintre vanzari fiind facute direct catre clienti finali, nu catre distribuitori. Este o dinamica noua, experienta unor noi parteneri in vanzarile online fiind astazi un atribut critic in stabilirea de noi parteneriate.

O alta caracteristica a vanzarilor din ultimii ani a fost cresterea rapida a segmentului de vinuri bio / eco, o zona care a inregistrat inclusiv salturi de peste 40% pe an – o cerere pe care Romaniei i-ar fi greu sa o onoreze, acest domeniu aflandu-se inca la inceput de drum.

O sansa si un punct de pornire

In cazul in care structura participarii la expozitie va fi similara cu cea a anului trecut, vinurile romanesti au sansa sa fie mai usor descoperite – in 2022 au fost foarte putini expozanti din Italia, deloc din Portugalia, iar prezenta principalelor tari considerate a fi concurenta directa (Chile, Argentina, Africa de Sud, Australia) a fost mai discreta decat in cadrul editiilor pre-pandemice.

La fel ca in ultimii ani, continua sa creasca apetitul publicului pentru vinuri exotice, pentru descoperirea de noi regiuni si soiuri de struguri, insa doar acest lucru nu este suficient pentru a dobandi o prezenta semnificativa pe piata din SUA.

Wines of Romania va fi prezenta la expozitie sustinand producatorii partenerii platformei www.winesofromania.com. „Este motivul pentru care exista Wines of Romania: impreuna, ducem vinul romanesc in lume. Exista un cumul de imprejurari care confirma ca SUA este o piata de desfacere cu un potențial extraordinar pentru vinurile romanesti, lucru confirmat si de evenimentul organizat de Carrefour in decembrie 2021.”, a declarat Marinela Ardelean, fondator al platformei Wines of Romania.

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2023 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2023 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES