by Admin
Crame Regiunea Muntenia

Horeca: Nomad, Artisan, Karakter, Anima, Signature

Retail: Signum, Promessa, Arbora, Etika, Distict, Genesa

Crama Aurelia Visinescu Winer exporta in Japonia, China, Olanda, Belgia, Danemarca, Germania, Polonia, Republica Ceha, UK, Franta, Coreea, Tailanda, USA, Brazilia si Islanda. 

Crama este in apropierea orasului Mizil, la doar o ora si jumatate fata de Bucuresti, puteti degusta vinurile si vizita zona de productie, zona de maturare si beciul de colectie.

INFO

Aurelia Visinescu Wines - un "pasaport" al cramei actualizat in mod constant, util consumatorilor si profesionistilor

  • Nume crama: Aurelia Visinescu Wines
  • Regiune: Dealu Mare
  • Persoana de contact: Druta Rodica
  • Telefon: +40 753 093 130
  • E-mail: marketing@domeniilesahateni.com
  • Program de lucru: 9:00 – 17:30
  • Numele societatii: SC Domeniile Sahateni SRL
    Anul infiintarii: 2003
  • Proprietar/Proprietari: Aurelia Visinescu, Steve Cacenco
  • Oenolog: Aurelia Visinescu
  • Productie anuala (in litri): In medie, o productie anuala de 600.000l de vin.
  • Vanzare directa la crama: DA
    Adresa crama: Sahateni, Buzau, Romania – 127535
  • Adresa sediu social: Bucuresti, str Miron Costin 43, Sector 1
  • Website: www.aureliavisinescu.com
Domeniile Sahateni
Aurelia Visinescu

Aurelia Visinescu Wines

Aurelia Visinescu, visul implinit la Domeniile Sahateni

Pentru cei care au descoperit vinul in anii ’90, numele Aurelia Visinescu este sinonim cu perioada de renastere a vinului romanesc. A ajuns in atentia publicului relansand Feteasca neagra, un soi putin raspandit la acea vreme, in anii in care se ocupa de vinurile Cramelor Halewood. Si tot acolo a adus Romaniei prima mare medalie de aur, la Concours Mondial de Bruxelles 2002, cu un Pinot noir din 1999. Visul ei a fost, insa, acela de a produce vin in propria crama – un vis pe care, iata, il traieste zi de zi, de aproape 20 de ani.

In anul 2003, cu indrumarea Aureliei Visinescu a fost infiintata in zona Dealu Mare crama Domeniile Sahateni, cunoscuta sub brandul Aurelia Visinescu Wines. Cu o investitie initiala de 4mil de euro si mai multi ani de schimbari majore, au tranformat vechea crama intr-una moderna, dotata si organizata dupa ultimele standarde tehnologice. Viile noastre acopera in prezent o suprafata de 82ha, unde se regasesc atat soiuri de struguri romanesti, cat si internationale.

Imbinand experienta locala adanc inradacinata in traditie, cu tehnologia moderna, Aurelia Visinescu produce aici vinuri cu personalitate de calitate superioara.

Aurelia Visinescu, copilul care trebuia sa fie mereu primul

Visele se nasc dupa masura dorintelor. Iar prima mare dorinta a Aureliei a fost sa se poata plimba prin sat, cand va fi mare, cu aceeasi trasura (in visele de copil aparea mai degraba drept caleasca) pe care o vazuse folosita de inginerul agronom din sat. Insa, pentru a deveni agronom, trebuia sa aiba rezultate foarte bune la scoala. Zis si facut – an de an a castigat premiul intai, iar in anul in care nu a reusit decat un premiu II, i-a fost atat de rusine incat a vrut sa se mute in alta scoala.

Eforturile i-au fost rasplatite de o admitere fara mari emotii la Facultatea de Horticultura din Bucuresti, insa aici a constatat ca nu invata tot ce si-ar fi dorit sa invete. Caleasca agronomului era un vis care ii ramasese mic. Stiintele exacte pe care le iubise in scoala pareau indepartate, iar pasiunea de a lucra in mijlocul naturii era sufocata de oras. Insa, chiar cand era pe cale sa abandoneze Horticultura si sa dea admitere la Drept, materia s-a schimbat, stiinta a devenit din nou un element central si, din fericire, in peisaj a aparut si vinul, cu tot ceea ce implica, de la geologie la biochimie. A urmat specializarea in Vie-Vinificatie, iar povestea a inceput sa se desfasoare.

Aurelia Visinescu in crama

Aurelia Visinescu, primele vinuri sub semnatura

A terminat facultatea intr-o lume a barbatilor, in care nu existau femei-oenolog, insa nu s-a lasat nici o clipa intimidata de acest lucru. A lucrat recolte de la Nazarcea, prin Murfatlar, Sahateni, pana la Severin. A devenit un brand in lumea vinurilor lucrand la Cramele Halewood, unde a si interactionat prima oara cu un oenolog australian, lucru care avea sa-si lase o amprenta importanta asupra felului in care va aborda vinul in viitor.

In 2003, cu sprijinul unui “var prin alianta”, Steve Cacenco, incepe sa isi construiasca noul vis – acela de a-si crea propriile vinuri. In inima regiunii Dealu Mare, chiar pe linia care desparte Prahova de Buzau, se infiinteaza Domeniile Sahateni. Un fost sediu de ferma, cu 8.000 de metri patrati de cladiri, un credit la banca si birocratia infernala a primelor fonduri europene (care au adus-o pe Aurelia Visinescu in pragul epuizarii) au reprezentat prima etapa de dezvoltare, cu o investitie de 1,2 milioane de euro. Ca orice inceput, a avut parte de eforturi neomenesti, ezitari, ba chiar si erori. Insa, rand pe rand, din cele 82 de hectare impartite intre Sahateni, Naeni si Fintesti au inceput sa se nasca vinuri de succes. Dupa „doamna Feteasca Neagra”, Aurelia Visinescu a devenit si „doamna Tamaioasa” sau doamna „Pinot Noir” – soiuri din care s-au lansat vinuri impecabile in multi dintre cei aproape 20 de ani de existenta ai companiei. Etika, Nomad sau Artisan, Karakter, Anima sau Promessa sunt branduri care poarta, la propriu, semnatura Aureliei pe fiecare eticheta care paraseste crama. Evident, ca un sigiliu de garantie nepretuit, care confirma valoarea vinului din fiecare sticla. Ceea ce, sa recunoastem, la aproape un milion de sticle pe an, este un proiect curajos, pe masura visului implinit!

PODCAST

Ep. 18 Aurelia Visinescu – doamna Feteasca Neagra

E mai usor sa faci vin alb sau vin rosu? Conteaza mai mult tehnologia decat lucrarile din vie? Care sunt soiurile care pot contribui la formarea unui brand de tara? Raspunsuri la toate aceste intrebari si la multe altele, in noul episod al podcastului Wines of Romania!

Podcast inspirat de Deschidem Vinul Romanesc, program national dezvoltat de Carrefour Romania, dedicat in egala masura consumatorilor si producatorilor de vinuri romanesti.

DESTINATIE

Planifica acum o vizita la Aurelia Visinescu Wines

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES