Home Asocieri mancare si vin Avincis Pinot noir si rulada de caprioara cu hribi

Avincis Pinot noir si rulada de caprioara cu hribi

by Wines of Romania
0 Comment

Cei care reusesc sa ii scoata din ecuatie pe Bambi si Nicolae Labis stiu ca orice caprioara este compusa din pulpa, spata si cotlete delicioase. Iar acum este sezonul in care ne permite sa mai aprindem un pic cuptoarele (nu mult) si sa deschidem un vin rosu delicat. Asa ca astazi va recomandam o rulada delicioasa de caprioara, stropita cu un Pinot noir de la Avincis, din inima Dragasaniului.

Umplutura de sezon este pe cat de simpla, pe atat de gustoasa. O capatana de usturoi feliat fin se caleste jumatate de minut in cateva linguri de ulei, dupa care se adauga fie zece fire de ceapa verde, fi doua cepe albe, bine maruntite. Cand toate incep sa devina transparente, se adauga 500 de grame de hribi si o cana de apa, se da focul mic si se lasa sa scada. Dupa ce se racesc, se adauga sare, piper, un ou si se amesteca.

Avincis Pinot noir

Folositi ‘ciocanul’ cu grija! Delicat ca un Pinot noir!

In paralel, taiati pulpa de caprioara in felii groase si bateti cu ciocanul de snitele, dar cu grija, sa nu se gaureasca. Feliile se umplu cu amestecul de mai sus, se fixeaza cu scobitori si se pun intr-o tava unsa cu ulei. Adaugati apa, acoperiti cu foaie de aluminiu si lasati o ora la cuptor, la 180-200 de grade, ca sa se inabuse, apoi scoateti folia de aluminiu si continuati sa le tineti la cuptor pana se rumenesc si scade sosul. In aceasta etapa pot fi stropite si cu un pic de vin rosu.

Rulourile racite se scot pe platouri si se feliaza. La garnitura, numai imaginatia este limita, dar noi am inclina catre un piure aromat un pic de tot cu trufe, cat sa nu acopere hribii, dar sa aiba acea aroma care vine perfect in intampinarea Pinot noir-ului Avincis – un vin elegant si structurat, cu note de cirese, piper si cacao.

Pinot noir: extractiv sau suplu?

Pinot noir este un soi recent introdus in zona Dragasaniului, fiind un strugure care prefera zone mai racoroase, mai putin insorite, pentru a produce clasicele vinuri de inspiratie franceza, foarte suple, cu note intense de pamant de padure si ciuperci, care evolueaza (uneori) in timp spre note de trufe albe. Insa gusturile noilor generatii – si specificul pietei din Romania – i-au deschis Pinot noir-ului si portile catre zonele calde si insorite, unde produce vinuri mai intense, mai dense, cu fruct mai concentrat.

Pe de alta parte, multi se feresc sa planteze Pinot noir pentru ca este considerat unul dintre cele mai sensibile soiuri, necesitand o munca foarte atenta in podgorie. In plus, avand boabe cu pielite subtiri, extrage putina culoare, fenoli si taninuri, ceea ce ii dau vinului o evolutie imprevizibila in timpul invechirii. Toate acestea pot fi compensate, insa, de munca oenologului, iar versiunea de Pinot noir de la Avincis este exemplul perfect de vin puternic, dar elegant.

AVINCIS este continuarea unei povesti de familie, cu pasiune pentru vinuri si lucrul bine facut, care a început inca din anul 1927. Atunci Maria si Iancu Ramniceanu, numit ofiter al armatei romane de Ionel Bratianu, au cumparat in Dragasani, un conac in stil neoromanesc pur, inspirat din arhitectura ctitoriilor brancovenesti, inconjurat de vii.

In anul 2007, stranepoata lor Cristiana, alaturi de sotul sau Valeriu Stoica si de fiica lor Andreea, s-au reintors pe domeniul de familie si au avut revelatia miracolului viei, al vinurilor si al traditiilor locului.

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES