Home Crame RecomandateJidvei Bilant spectaculos, in 2022, al celui mai mare business de familie din lumea vinului autohton

Bilant spectaculos, in 2022, al celui mai mare business de familie din lumea vinului autohton

by Echipa Wines Of Romania
0 Comment
La finele primului sezon de concursuri internationale din acest an, Jidvei a adunat pentru vinurile si distilatele romanesti un spectaculos total de 78 de medalii, din toata lumea

Sase Medalii de Diamant, Dublu Aur sau Mari Medalii de Aur – in functie de structura concursului respectiv – si 37 de Medalii de Aur: acesta este bilantul celui mai mare business de familie din lumea vinului autohton, Jidvei.

Desi suntem de abia la jumatatea anului 2022, Jidvei a reusit sa isi adjudece o suma de medalii importante la competitii semnificative, din afara Romaniei. Prestigiosul Concours Mondial de Bruxelles a acordat Marea Medalie de Aur si titlul de Revelatia Concursului spumantului Mysterium Rose Brut. Doua Medalii de Diamant Grand Prix  – pentru Spumant Brut Rose si Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc – si o Medalie de Diamant, pentru Castel Jidvei Traminer Roz 2017, au intregit colectia de distinctii importante ale Jidvei la Monaco Awards Women and Wines of the World. Apoi, spumantul Jidvei Extra Brut si Vinars VSOP au castigat doua Mari Medalii de Aur la Frankfurt International Trophy, chiar in aceasta luna.

Povestea trecerii companiei Jidvei la statutul de producator de vinuri de mare calitate incepe cu mai bine de doua decenii in urma, odata cu privatizarea din 1999. Marea provocare pentru companie a fost gestionarea unei suprafete mari si, in consecinta, a unei recolte pe masura. Incet, dar sigur, vaste suprafete au fost replantate, iar calitatea viilor a crescut exponential. Cramele au fost dotate la standardele tehnologice de ultima ora, iar productia a fost impartita intre cele patru centre de vinificatie existente: Jidvei, Tauni, Blaj si Balcaciu. Ca o consecinta fireasca, portofoliul s-a imbogatit, de la an la an, cu game noi.

Lansarea gamei Nec Plus Ultra, in 2010, urmata rapid, in 2011, de primul Eiswein al companiei si de gamele Mysterium si Owner’s Choice in 2012 vor ramane puncte de referinta in istoria recenta a cramei.

Nec Plus Ultra_winesofromania

Astazi, pe lista de premii internationale se regasesc vinuri din absolut toate gamele si toate palierele de pret, de la binecunoscutele Clasic, Grigorescu, Castel Jidvei sau Traditional, pana la recent lansatele spumante Mysterium. Si, promite cel mai mare business de familie din lumea vinului autohton, acesta este doar inceputul.

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2023 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2023 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES