Home Toate Din lumea vinului

Din lumea vinului

by Echipa Wines Of Romania
0 Comment

In timp ce multi dintre producatorii de vin din Romania achizitioneaza sticle grele si scumpe, Casa de sampanie Telmont vrea sa foloseasca sticle mult mai usoare in viitor. Acestea sunt considerate ceva mai ecologice si necesita mai putina materie prima, care in prezent este destul de rara. Forma sticlelor va ramane aceeasi, insa greutatea va fi de doar 800 de grame, in loc de 835 de grame. Acest lucru a fost anuntat intr-un comunicat de presa. Pentru sticlele utilizate in prezent, greutatea a fost deja redusa, in 2010, la ordinul Comitetului Interprofesional de Vin de Champagne (CIVC), de la 900 la 835 de grame. 

Mai multe puteti citi aici:

https://magazine.wein.plus/news/champagne-telmont-reduces-the-weight-of-its-bottles-lighter-bottles-are-to-be-used-for-climate-protection-reasons?utm_campaign=Newsletter&utm_source=Newsletter_2022_16&utm_medium=EN

 Moët Henessy a scos pe piata un rosé din Côte de Provence a carui sticla a fost produsa din plastic marin reciclat. Potrivit companiei, ambalajul este complet reciclabil si cantareste doar 63 de grame. Acest lucru il face de zece ori mai usor si cu 40 la sută mai mic decat o sticla standard de rosé. Acest lucru face, de asemenea, ambalarea si transportul mai eficiente si mai ecologice.

Mai multe puteti citi aici:

https://magazine.wein.plus/news/moet-henessy-launches-rose-in-bottle-made-from-recycled-sea-plastic-galoupet-nomade-comes-from-the-cru-classe-chateau-galoupet?utm_campaign=Newsletter&utm_source=Newsletter_2022_16&utm_medium=EN

Cea mai inalta podgorie din lume a fost confirmata prin intermediul unui certificat de catre „Guinness World Records” în 2018, in Tibet. Proiectul este sustinut de administratia locala ca o initiativa de reducere a saraciei rurale. Cuplul de pensionari Hua si Lu Sheng, au plantat vita de vie pentru prima data in 2012, in comunitatea Tsalna de la periferia orasului Lhasa, pe platoul Cai Na Xiang, la 3.563 de metri deasupra nivelului marii.

Mai multe puteti citi aici:

https://glossary.wein.plus/tibet-2?utm_campaign=Newsletter&utm_source=Newsletter_2022_16&utm_medium=EN

Cand medicina fiintelor vii isi da mana cu cea a vietii vegetale, se pot analiza parti anatomice de planta care altfel ar duce la sacrificarea pentru studiu a unui exemplar viabil, pe rod. Analizele microtomografice computerizate cu raze X au fost efectuate pe o serie de tulpini de vita de vie (soiul Brachetto) cu varste de la patru, la douazeci de ani. Probele selectate au fost reprezentative pentru evolutia caracteristica a structurilor lemnoase induse de metodele de taiere utilizate in timpul vietii plantei.

Mai multe puteti citi aici

https://www.infowine.com/it/articoli_tecnici/studio_anatomico_di_%3Ci%3Evitis_vinifera%3C_i%3E_mediante_micro_tomografia_a_raggi_x_sc_20440.htm?utm_source=infowine-it&utm_medium=bollettino&utm_campaign=carpani

In curand vom vedea la concursurile internationale si vin norvegian! Pozitionata langa Sognefjord, cel mai lung si mai adanc fiord din Norvegia, vita de vie creste pe versanti mangaiati de soare, avand ca fundal muntii acoperiti cu zapada.

Mai multe puteti citi aici

https://www.bbc.com/news/business-61093929

RECOMANDARI