Home Stiri Doamnele din lumea vinului

Doamnele din lumea vinului

by Radu Rizea
0 Comment
Aurelia Visinescu Doamnele din lumea vinului

Aurelia Visinescu, Domeniile Sahateni: Femeile iubesc vinul la fel de mult ca barbatii

Aurelia Visinescu nu are nevoie de prezentari in lumea vinului. De la primele medalii de aur pentru Romania la reinventarea Fetestii negre, Tamaioase de top si una dintre cele mai de succes companii autohtone, Aurelia a fost implicata in fiecare pas din noua istorie a vinului romanesc. Astazi, in seria de articole care celebreaza femeile din lumea vinului, aflam care sunt gusturile sale personale, dincolo de imaginea construita pe piata.

1. Care a fost momentul in care ati realizat / stiut ca destinul personal este legat de vin?

Cand am atins produsul cu adevarat. Desi am aprofundat viticultura si oenologia in facultate, dorinta mea de a ma apropia de vin a tinut mai mult de partea sa teoretica. Mi-a placut complexitatea stiintifica din spatele vinului (dupa 30 de ani, imi dau seama ca este si mai multa complexitate in spatele viei), adevarata cunostinta cu produsul facand-o cand „am intrat in campul muncii”.

A fost dragoste la prima vedere.

2. Ce stil de vin preferati, la modul general?

Imi plac vinurile bune. in general cele seci. In ceea ce priveste rose-urile, Imi plac cele lejere, fructoase, de vara. Imi plac vinurile albe pline, corpolente, gustoase, care transmit aroma si prin papilele gustative. Dar cel mai mult iubesc vinurile rosii complexe, maturate.

3. Cum alegeti diverse vinuri (branduri sau stiluri de vin) in functie de anumite momente – de sezon, de aniversare, de discutii calduroase sau amicale, de cine sofisticate sau de zi cu zi?

Absolut, in functie de toate cele de mai sus, dar mai cu seama in functie de cum ma simt, de rezonanta pe care o am cu produsul in momentul respectiv.

4. Care a fost pairingul perfect, memorabil, in care fiecare lucru implicat – vin, mancare, oameni – s-a asezat la locul sau?

In ultimii ani au fost multe schimbari cu care ne-am confruntat, insa pandemia a fost lucrul la care nimeni nu se astepta. Perioada in care libertatea cu care eram obisnuiti ne-a fost grav afectata ne-a facut sa apreciem lucrurile care pana atunci ni se pareau „gratuite”. Si da, acum pot sa spun ca lucrurile simple, ca mesele impreuna cu familia, alaturi de o sticla de vin bun (Anima Grand Reserve 2016) si o friptura de vita de calitate, au facut posibil pairingul perfect din toate timpurile.

5. Cata putere de decizie au femeile in piata vinului din Romania? 

Femeile sunt tot mai prezente pe piata vinului din Romania si incepe sa fie o normalitate. Probabil, in timp, odata cu dezvoltarea domeniului, vor aparea si mai multe femei care vor oferi lumii vinuri bune, insa puterea de decizie tine de munca si asumarea fiecaruia si nu e neaparat o chestiune de gen.

6. Ce stiu femeile despre vin si nu stiu (inca) barbatii? 

Ca iubim vinul cel putin la fel de mult ca si ei.

In luna martie, Wines of Romania si-a propus sa onoreze rolul doamnelor in lumea vinului romanesc. Pregatim, de aceea, o serie de materiale – interviuri, articole si postari social media – care sa atraga atentia publicului asupra rolului femeilor in oenologie. Reveniti pentru noi portrete, iar până atunci puteți citi mai jos despre:

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2023 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2023 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES