Home Crame RecomandateGramofon Gramofon nu-l mai asteapta pe Godot. L-a gasit deja!

Gramofon nu-l mai asteapta pe Godot. L-a gasit deja!

by Radu Rizea
0 Comment
Gramofon

Intr-un interviu acordat Wines of Romania anul trecut, Marcel Vulpoi, co-proprietarul Gramofon Wine, anunta asocierea cu George Remes si Teatrul Godot, in vederea lansarii unui hub cultural in centrul Capitalei. Programat initial pentru sfarsitul anului, noul Great Hill Society Club a beneficiat de un „soft opening” in decembrie, dar a inceput sa functioneze cu motoarele bine turate abia din ianuarie, lansarea oficiala fiind si ocazia perfecta de a pune in scena a piesei „Vino Veritas”, de David MacGregor. Am ajuns si noi (la alta piesa), am gustat si, evident, l-am luat din nou la intrebari pe Marcel Vulpoi.

Bragadiru, de la popicarie la Society Club

Din copil sarac, ajutor de cofetar si rachier, Dumitru Marinescu a ajus asociat si apoi mostenitor al afacerii fostului sau patron, Iancu Stefanescu. Inspirat, isi dezvolta afacerile cu rachiu si spirt in preajma Razboiului de Independenta si infiinteaza prima fabrica de alcool rafinat in comuna Bragadiru, nume pe care si-l va adauga si pe care il va transforma intr-un veritabil brand autohton. 

La sfarsitul secolului XIX, Dumitru Marinescu Bragadiru deschide celebra fabrica de bere Rahova si, dupa cum era moda in acea vreme, construieste si cladiri si spatii destinate relaxarii angajatilor, de la gradina de vara la un teatru si o popicarie. Cladirea Colosseum, numita si „Colosul”, redenumita astazi Palatul Bragadiru, imbina stilurile celor mai renumite cladiri ale timpului: Camera de Comert, Posta Romana, Casa de Economii si Consemnatiuni si cladirea Curtii Supreme de Justitie, toate construite in aceeasi perioada. Din 1948, palatul este confiscat de autoritati si devine Casa de Cultura Lenin. 

Dupa 2003, palatul este retrocedat mostenitorilor si revine, dupa o lunga renovare, la gloria de altadata. In ultimii ani, aici s-a format, incet si sigur, unul dintre hub-urile gastronomice din Capitala. Si, odata cu asocierea dintre Teatrul Godot si Gramofon, Palatul Bragadiru poate oferi orice placere, pentru orice gust, intrand oficial pe lista celor mai atractive destinatii din Bucuresti.

Celula de Arta, expozitie permanenta

Soft-openingul Great Hill Society Club a avut loc in decembrie, cand spatiul a reunit 10 artisti recomandati de Celula de Arta in cadrul vernisajului „Art for Christmas”. „A fost un succes”, spune Marcel Vulpoi. „Am avut 60-70 de lucrari expuse, unele s-au vandut in primele cinci minute, in total s-au vandut peste 20. Conceptul este simplu – cumperi direct de la artist, elimini intermediarii, toata lumea e fericita. Nu sunt samsar de arta, sa iau comision. Eu ma bucur ca sunt primul care vede lucrarile, pentru mine este suficient. Inseamna ca le pot rezerva, ca am drept de preemptiune, sau de first refusal right, cum spune englezul”.

Vernisajul s-a bucurat de un succes atat de mare incat Celula de Arta, un grup care reuneste 30 dintre cei mai apreciati tineri artisti, va primi in folosinta, gratuit, una dintre camerele Society Club, ca expozitie permanenta.