Home Stiri International Wine Challenge: „Sweet Winemaker of the Year”, desemnat la Londra

International Wine Challenge: „Sweet Winemaker of the Year”, desemnat la Londra

by Echipa Wines Of Romania
0 Comment
Oenologului austriac Hans Tschida i-a fost acordat titlul de „Sweet Winemaker of the Year”, in cadrul competitiei International Wine Challenge, desfasurata la Londra.

Ce legatura ar putea exista intre castigatorul titlului de la Wimbledon Roger Federer si cel mai important producator de vin dulce din Austria, Hans Tschida? Dragostea pentru vin – s-ar putea presupune. Raspunsul corect este insa altul, mult mai putin evident: ambii au castigat unul dintre cele mai importante titluri din carierele lor pe pamant englezesc – si nu doar o data, ci de nu mai putin de opt ori! Oenologului Illmitz Hans Tschida i-a fost acordat, la Londra, in 7 iulie, premiul „Sweet Winemaker of the Year” la International Wine Challenge (IWC). 

Hans Tschida a primit, de asemenea, premiile „Austrian Sweet Wine Trophy” si „Austrian Samling Trophy” – pentru Samling 88 Beerenauslese 2010, si „Austrian Sweet Chardonnay Trophy” – pentru Chardonnay Trockenbeerenauslese 2010. Alte sapte medalii de aur si argint i-au fost acordate oenologului austriac pentru vinurile sale excelente, produse in Illmitz, langa Lacul Neusiedl – regiune viticola din Burgenland.

The International Wine Challenge

Anul acesta, pentru a 38-a oara, peste zece mii de vinuri, din patruzeci de tari, au fost degustate de cei aproximativ o suta de membri ai juriului format din Masters of Wine, producatori internationali de vin, negocianti de vin si jurnalisti. Sase copresedinti au prezidat juriul: Tim Atkin MW, Sam Caporn MW, Oz Clarke, Dr Jamie Goode, Peter McCombie MW si Helen McGinn.

Despre Crama Angerhof Tschida

Hans Tschida este proprietarul a  treizeci si cinci de hectare de podgorii in regiunea Seewinkel, din Burgenland. Zona de langa lacul Neusiedl, cu microclimatul sau special, soluri minerale saline si nisipoase, pietris si pamant negru inchis, si-a pus puternic amprenta asupra vinurilor acestei crame de familie. 

Foto: Angerhof Tschida

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2023 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2023 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES