Home Toate Prima editie a festivalului de vin „Open Balkan” va avea loc la Belgrad

Prima editie a festivalului de vin „Open Balkan” va avea loc la Belgrad

by Wines of Romania
0 Comment
La targul din capitala Serbiei si-au anuntat participarea peste 250 de expozanti din Serbia, Albania, Macedonia de Nord, precum si din Muntenegru, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Slovenia, Ungaria, Italia, Spania, Franta, Turcia, Chile, Argentina, California, Africa de Sud, Georgia, Moldova

Primul Targ International de Vinuri "Wine Vision by Open Balkan" va avea loc la Belgrad, intre 1 si 4 septembrie. Targul va oferi vizitatorilor un prilej de a strabate virtual rutele vinului din Balcani intr-un mod unic, reunind cei mai buni producatori de vinuri din regiune. Evenimentul va fi organizat sub patronajul guvernelor din Serbia, Macedonia de Nord si Albania, in cadrul initiativei "Open Balkan".

Conform organizatorilor, scopul targului este  de a celebra priceperea producatorilor de top si de a promova un amestec unic de arome si gusturi care reprezinta spiritul Balcanilor, geografia si bogatia de soiuri.

Din cele mai vechi timpuri, teritoriul Balcanilor a fost o zona deschisa si complet unica, benefica pentru cultivarea vitei de vie si, prin urmare, cu o traditie bogata a celor mai bune vinuri. Traind in zone deosebite din punct de vedere geografic, cu variatii climatice ce ofera posibilitatea de a cultiva cele mai diverse soiuri de struguri, popoarele din Balcani au fost intotdeauna orientate spre o stransa cooperare, iar culturile de vita-de-vie similare sau identice in fiecare clima au produs vinuri de inalta calitate, pentru care suntem recunoscuti in lume. De asemenea, vinurile obtinute din soiuri de struguri autohtone, salvate de la disparitie, sunt o adevarata comoara si o amprenta autentica, o dovada a priceperii maestrilor viticultori care au stiut sa pastreze ce e mai bun din munca lor, se precizeaza in comunicatul dat publicitatii de organizatori.

Belgradul va reuni la acest targ cei mai importanti producatori de vin, viticultori, oenologi, somelieri si comercianti de vinuri, precum si expozanti de la cele mai renumite crame europene si mondiale.

In capitala Serbiei sunt asteptati peste 250 de expozanti din Albania, Macedonia de Nord, precum si din Muntenegru, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Slovenia, Ungaria, Italia, Spania, Franta, Turcia, Chile, Argentina, USA, Africa de Sud, Georgia, Moldova si, bineinteles, din tara gazda.

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2023 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2023 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES