Home Turism Recomandare turistica: The Yeatman, un wine hotel unic, din Portugalia

Recomandare turistica: The Yeatman, un wine hotel unic, din Portugalia

by Wines of Romania
0 Comment

Cand vine vorba de hoteluri dedicate iubitorilor de vin, Portugalia e o destinatie obligatorie. Construit chiar in centrul istoric din Vila Nova de Gaia, in imediata apropiere a multisecularelor Case de Vinuri din zona Porto, The Yeatman este unul dintre cele mai interesante hoteluri tematice din Europa. 

O veche familie britanica

O parte dintre cele mai vechi case de vinuri au fost fondate de familii de comercianti britanici si sunt inca detinute de descendentii acestora. Familia Yeatman este considerata printre cele mai distinse si mai intreprinzatoare familii din Porto, fiind cunoscuta in zona inca din anul 1838. Descendentii continua astazi traditia familiei, detinand trei dintre cele mai cunoscute case de vinuri din Porto.

Ideea si oportunitatea de a construi acest hotel de cu vedere spre centrul istoric al orasului Porto a aparut in anul 2006. The Yeatman poarta numele vechii familii britanice, iar experienta proprietarilor sai atat in productia de vinuri, cat si in managementul hotelurilor de lux l-au pozitionat in timp record intre cele mai sofisticate destinatii in ceea ce priveste turismul oenologic.

Hotelul a fost inaugurat cu exact 12 ani in urma, in august 2010, si a devenit rapid un punct turistic de referinta in Porto.