Home Stiri Revista presei internationale 3 – 11 aprilie

Revista presei internationale 3 - 11 aprilie

by Echipa Wines Of Romania
0 Comment

ORIGINEA IN TIMP A VINIFICATIEI DIN EUROPA

Conform datelor arheologice, arheochimice si paleobotanice recente, in Europa, vinificatia a aparut în perioada neolitica (mileniul VII-VI i.Hr.) in Caucazul de Sud, situat intre bazinele Marii Negre si Caspice.  A ajuns ulterior in Peninsula Iberica si Europa de Vest, la începutul epocii fierului in acele teritorii (secolul al VIII-lea i.Hr.), urmărind traseul principalelor civilizaţii maritime.

Mai multe detalii, puteti studia aici.

CERCETARE STIINTIFICA ROMANEASCA A TURISMULUI VITICOL

In ultimele decenii, turismul vinicol (WT) a devenit un subiect de studiu, in special pentru cercetatorii din tarile mari producatoare de vin. In trecut, relatia dintre turismul vinicol si turismul rural (RT) a fost abordata din mai multe unghiuri.

In Romania, literatura stiintifica despre turismul vinicol este limitata, iar acoperirea subiectului, in presa la indemana celor interesati de acest fel de turism, este destul de redusa. Aceasta lucrare stiintifica, prin scopul sau principal, traseaza un profil de consumator si analizeaza relatia dintre WT si RT. Printr-o cercetare cantitativa cu 850 de respondenti valizi pentru turismul vinicol si o marja de eroare de 3,36 %, s-a descoperit ca oamenii care stiu ce inseamna turismul vinicol sunt de 1,85 ori mai increzatori ca…

Mai multe detalii, puteti studia aici.

EXISTA O BAZA GENETICA A PLACERII DE A BEA ALCOOL?

Un studiu realizat de Universitatea de Stat din California Northridge (CSUN) demonstreaza ca maimutele consuma fructe care contin alcool. Oamenii de stiinta au reusit sa demonstreze ca maimutele-paianjen-cu-mainile-negre din Panama consuma fructe supracoapte, care contin pana la doua procente alcool si, mai ales, il  pot metaboliza.

Mai multe detalii, puteti citi aici.

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2023 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2023 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES