Home Toate Roche Mazet, brandul de vin francez cu cele mai mari vanzari pe plan mondial

Roche Mazet, brandul de vin francez cu cele mai mari vanzari pe plan mondial

by Echipa Wines Of Romania
0 Comment

Dupa ce si-a adjudecat deja, in anii precedenti, titlul de lider in vanzarile de vin in Franta, colectia Roche Mazet marcheaza o noua piatra de hotar. Conform datelor oficiale, brandul a inregistrat, in 2020, vanzari insumand 65 de milioane de sticle de 0,75 l. Evaluarea apartine principalei surse de date si analize pe piata bauturilor alcoolice, International Wine & Spirit Research. In asteptarea datelor din 2021, aceste cifre indreptatesc brandul Roche Mazet sa preia titlul de cel mai vandut brand de vin francez in lume. Pe locul secund se află JP Chenet, gama creata in 1984 de Grands Chais de France (GCF).
Brandul Roche Mazet este proprietate a companiei Castel Freres, companie inființata in anul 1949 de către Pierre Castel. Castel Freres este cea mai mare companie producatoare de vin atat din Franta, cat si din Europa, pe plan mondial ocupand locul al treilea.

Lansat in 1998, in cadrul Societe des Vins de France, Roche Mazet oferea, in primii ani de dupa lansare, un vin bine facut si accesibil, din doua soiuri: Cabernet Sauvignon si Sauvignon. Intre timp, brandul si-a imbogatit portofoliul cu noi soiuri de struguri, iar astazi Roche Mazet scoate pe piata sapte vinuri linistite si trei spumante.

Simbolistica numelui Roche Mazet este urmatoarea: „Roche" inseamna „roca" cu referire la solurile argilo-calcaroase din regiunea Pays d’Oc, iar „Mazet" este un adapost de piatra pentru fermieri, viticultori si crescatori, simbolizand o persoana aflata chiar in mijlocul vitei-de-vie.

Daca veti ajunge sa vizitati crama din Pays d’Oc, e bine sa stiti ca veti putea degusta sase vinuri din Colectia Roche Mazet: doua roșii – din Merlot și Cabernet-Sauvignon, trei rose-uri – cu Syrah, Merlot și Grenache-Cinsault și două albe – din Chardonnay si Sauvignon.

Foto credit: Facebook

RECOMANDARI