Home Toate Secretul succesului unei crame: 1600 de alergatoare indiene si garzile lor de corp

Secretul succesului unei crame: 1600 de alergatoare indiene si garzile lor de corp

by Echipa Wines Of Romania
0 Comment

Acestea au ingrijitori dedicati si o luna de concediu in fiecare an, iar la pensie se pot retrage pe insula lacului de pe proprietate

Domeniul Vinului Vergenoegd Low, situat în Cape Town, este una dintre cele mai vechi ferme din în Africa de Sud, fiind fondată în anul 1696. Aici se produc game de vinuri albe, roze si rosii, dar crama este cel mai bine cunoscuta pentru vinurile rosii premium.

Gainile au dezamagit

In ultimele patru decenii, Vergenoegd Low a devenit cunoscuta in special ca plantatie 100% fara pesticide si ingrasaminte. Putini ar putea banui ca acest lucru se datoreaza unor inaripate, pentru ca nu mai putin de 1600 de pasari, dintre care zece varietati de rate indiene alergatoare, au grija zilnic ca via sa fie curata ca-n palma.

N-a fost tot timpul asa: la inceput, in 1983, a existat un experiment similar cu gaini. N-a functionat, pentru ca gainile n-au fost suficient de eficiente, asa ca au lasat locul ratelor.

Rutina si garzi de corp

Exista si o rutina zilnica: ratele se trezesc zilnic la ora sapte dimineata, iar la 10:30 se indreapta spre vie. Ziua lor de munca se incheie la ora 16:00, cand o iau, agale, spre casa.

Pentru ca sunt atat de eficiente, ratele beneficiaza de o atentie speciala. Exista angajati care le sunt dedicati 100% si au grija sa nu le lipsesca nimic. Ba au chiar si bodyguarzi: un stol de gaste, amestecate printre ele tot timpul. Dar cum au fost convinse gastele sa devina garzile de corp ale ratelor? Simplu: n-a fost nevoie! Relatia lor este una naturala: in timp ce ratele nu au un mecanism de aparare eficient si se sperie usor, gastele isi asuma un rol protector, gonind intrusii cu sasaituri agresive si cu zgomote infernale.

Parada cu marketing

Cum parada zilnica a celor 1600 de rate este cat se poate de spectaculoasa, proprietarii domeniului s-au gandit sa o transforme intr-un instrument de marketing. Vizitatorii sunt incurajati sa participe la ritualul plecarii la serviciu a ratelor, iar acestia pozeaza si filmeaza, facand cunoscuta povestea locului; implicit, inevitabil, atrag atentia asupra cramei si a vinurilor obtinute din viile plantate aici, intre care vedete sunt cele rosii: Shiraz, Merlot, Malbec si Cabernet Sauvignon.

Obligatii, dar si drepturi

Daca pana acum nu v-ati lasat convinsi ca ratele isi fac treaba zilnica precum orice muncitor de la ferma, aflati ca pasarile primesc chiar si concediu: o data pe an, în perioda de recoltare. Nu de alta, dar nu risca nimeni ca, din prea mult entuziasm, melcii sa fie inlocuiti in meniul ratelor cu strugurii pregatiti de cules.

Pe langa serviciile mentionate oferite de ratele alergatoare indiene, acestea furnizeaza si oua, la dejun, celorlalti angajati. Insa asta e tot: in meniul domeniului nu veti gasi niciodata carne de rata sau de gasca, pentru ca nimeni dintre cei care lucreaza la Vergenoegd Low nu ar dori sa-si vada colegele in farfurie. De altfel, toate ratele ies la pensie retragandu-se pe insula lacului de pe domeniu, unde asteapta clipa in care isi vor lua zborul spre raiul ratelor alergatoare. 

Foto: Vergenoegd Low

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2023 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2023 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES