Home Toate Stiati ca vita de vie nu are coroana?

Stiati ca vita de vie nu are coroana?

by Echipa Wines Of Romania
0 Comment

Este impropriu sa spunem ca vita de vie are coroana (in sensul folosit pentru pomi, arbori sau arbusti), pentru ca majoritatea cercetatorilor care au definit partea aeriana a vitei de vie in timpul vegetatiei, au convenit asupra termenului de aparat foliar/ foliaj (canopy – en., feuillage – fr.), caracterizat prin suprafata foliara, care ajunge la dimensiunea maxima la inceputul perioadei de crestere a strugurilor, adica pe la mijocul lunii iulie, in emisfera nordica.

Marimea aparatului foliar (totalitatea frunzelor) la vita de vie depinde de sistemul de sustinere, tipul de taiere de fructificare si forma de conducere, astfel ca putem avea pana la 9 mp de frunzis, la vita de vie condusa in forma joasa si taiata in cepi si aproape 12 mp de aparat foliar, la vita de vie condusa in forma semi-inalta, pe spalier, taiata in verigi de rod.

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2023 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2023 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES