Home Toate Cine va culege strugurii Reginei? Romanii pot! Romanii o vor face! 

Cine va culege strugurii Reginei? Romanii pot! Romanii o vor face! 

by Maria Olguta Petre
0 Comment

In ultimii zece ani, englezii, cei mai renumiti comercianti de vinuri, au pariat si pe cultura vitei-de-vie, beneficiind de talentul nativ al romanilor de a lucra in vie.

Jubileul 70 al Reginei Elisabeta a II-a si Spumantul din podgoriile „La Regina”

Vestea trista din 8 septembrie 2022, despre moartea reginei Elisabeta a II-a, inca agita lumea. Ca un mic tribut, trebuie sa amintim faptul ca in februarie 2022, Regina Elisabeta si-a sarbatorit cei 70 de ani de domnie pe tronul Marii Britanii, lansand propriul vin. Vinul Majestatii sale este un vin spumant obtinut prin Metoda traditionala, din struguri de Chardonnay, Pinot noir si Pinot Meunier (aceleasi soiuri de struguri folosite in regiunea Champagne). Strugurii provin din comitatul Kent si din comitatul West Sussex, din sudul Angliei (care anul acesta a primit protectia ca I.G.P. )

Ceea ce poate surprinde este ca majoritatea celor care lucrează in aceste podgorii, si care au produs strugurii pentru cea de-a 70-a aniversare de la instalarea Reginei, sunt romani! (Ei se refera la acele podgorii ca fiind „La Regina”).

Viata vinului incepe in podgorie

Recent, vinul spumant englezesc a castigat in popularitate datorită calitatii sale din ce in ce mai bune. Dupa cum stim cu totii, vinurile bune incep in vie. Ei bine, aceste podgorii trebuie gestionate si supravegheate cu atentie pe tot parcursul anului.

Oricat de romantica ar putea parea munca intr-o vie, nu este chiar un loc de munca de vis. Trebuie fie sa fii pasionat, determinat, indragostit de natura si de toate capriciile sale (cu atat mai mult daca te gandesti la vremea britanică!), fie sa-ti placa teancul de bani strans dupa ore lungi de munca fizica. Si fii pregatit sa te murdaresti in zilele ploioase si sa fii lipicios de la mustul de struguri. Sunt necesare si abilitati decizionale bune in podgorie, dar acesta este deja nivelul urmator…