Vintruvian Grup cumpara Mennini si capitalizeaza Histria

by Wines of Romania
0 Comment
Vintruvian

Grupul Vintruvian, cunoscut pietei prin vinurile provenite din Nordul Dobrogei (Caii de la Letea, Epiphanie) si din Dealu Mare (fosta crama Zoresti, devenita apoi Domeniile Prince Matei si, recent, rebotezata Crama DeMatei) a crescut semnificativ in ultimele zile, achizitionand integral Crama Mennini (DOC Dragasani) si pachetul majoritar al Cramei Histria.

Marius Iliev

Vintruvian, de la Sarica Niculitel, spre Sud si Vest

Desi s-a lansat pe piata in urma cu doar sapte ani, Vintruvian Estates a ajuns rapid unul dintre jucatorii importanti de pe piata locala de vinuri. Mai intai, prin relansarea Sarica Niculitel, atat in game accesibile destinate marelui retail, cat si cu etichete remarcabile, in editii limitate, precum Pergament, Epiphanie, Trilogie in Alb sau Princeps. Apoi, prin preluarea podgoriei detinute in Zoresti (Dealu Mare) de catre unul dintre primii producatori de vinuri premium din Romania, Vinarte. Iar acum, prin preluarea a doua crame bine asezate in segmentul de vinuri premium, Vintruvian este aproape de a detine (daca nu o face deja) cel mai diversificat portofoliu de vinuri premium si superpremium din Romania.

Recent, compania a trecut prin rebranding fundamental al podgoriei din Dealu Mare, redenumita Crama DeMatei, un nume care sugereaza un interes crescut pentru pietele externe – oarecum normal pentru problemele actuale ale pietei. Insa, in ceea ce priveste Crama Histria, pare ca lucrurile vor ramane asa cum sunt in prezent.

Crama Histria = Paul Fulea, promite Vintruvian

“Prin aceasta tranzactie am dorit in primul rand sa ne asociem cu Paul Fulea si sa ii oferim resursele necesare pentru a duce mai departe viziunea sa despre vinurile de nisa, precum vinurile albe cu maceratie prelungita, vinurile rose extractive, vinurile orange sau vinurile obtinute cu fermentatie naturala (spontana). Vinurile create de Paul Fulea au cunoscut de-a lungul anilor succesul, atat pe piata interna, cat si la export in piete pretentioase ca SUA, Japonia, Belgia, Marea Britanie, cat si prin punctaje importante obtinute la marile concursuri internationale, precum Decanter. 

Aceasta tranzactie va face ca Paul Fulea sa beneficieze de resursele grupului Vintruvian, inclusiv suportul tehnic din partea grupului, acces la resurse tehnice si financiare, marketing, vanzari si altele. Paul Fulea urmeaza sa ocupe pozitii importante la nivelul Grupului, pe langa pozitia de Director Executiv al SC Viticola SA (n.r. denumirea oficiala a companiei care opereaza Crama Histria), in special managementul plantatiilor de vita-de-vie din care vor proveni o parte din strugurii vinificati de Crama Histria”, anunta intr-un comunicat de presa Marius Iliev, CEO Vintruvian Estates.

In completarea comunicatului, acelasi Marius Iliev marturiseste, in retelele sociale, ca „mai spunem doar atat: Crama Histria= Paul Fulea . Aceasta nu este o achizitie propriu zisa, ci o asociere cu un talentat creator de vinuri, talentul fiind mostenit din tata in fiu”.

Situata in apropiere de Cernavoda, Crama Histria a intrat de multa vreme in atentia iubitorilor de vin, fiind cunoscuta (si recunoscuta) mai ales pentru vinurile „salbatice” din colectia Nikolaos. Initial, podgoria gestionata aici era semnificativ mai mare, insa rolul sau principal a fost, o vreme, de a produce struguri pentru cativa dintre cei mai importanti producatori de vin din Romania. Activitatea companiei s-a restrans insa, odata cu recenta pandemie, pana la gestionarea exclusiva a suprafetei care producea vinurile sub eticheta proprie.

Crama Mennini

Vintruvian, un nou motor pentru Negru de Dragasani

In ceea ce priveste achizitia podgoriei din Colibasi, un alt comunicat de presa anunta ca Vintruvian Estates SRL, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata vinurilor premium din Romania, a semnat o tranzactie prin care preia 100% din partile sociale ale SC Crama Mennini SRL, producatorul mai multor vinuri cu Denumirea de Origine Controlata DOC Dragasani. Aceasta achizitie consolideaza pozitia Vintruvian Estates in piata vinurilor premium, dupa ce in 2019 compania a achizitionat 100% din activele Vinarte din Dealu Mare, inclusiv cunoscuta marca Prince Matei”.

A doua achizitie a grupului, Crama Mennini, a avut un debut ezitant, dar a reusit sa se impuna in ultimii ani ca fiind unul dintre cei mai interesanti producatori din Dragasani, mai ales datorita unor editii remarcabile de Negru de Dragasani, unul dintre soiurile locale de struguri care au cunoscut o crestere exploziva in popularitate, in ultimii zece ani. Gamele Moments si Le Reve se numara fara nici o indoiala printre cele mai inspirate expresii ale terroir-ului din Dragasani, confirmand spusele fondatorului, Paolo Mennini, care asemana Toscana natala cu dealurile Olteniei.

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2024 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES