Home Stiri De Paste, Deschidem Vinul Romanesc!

De Paste, Deschidem Vinul Romanesc!

by Wines of Romania
0 Comment
Deschidem Vinul Romanesc

Deschidem Vinul Romanesc

Astazi si maine, daca e sa ne luam dupa traditii, magazinele si pietele se vor umple din nou. Cu lista de cumparaturi grijuliu notata pe un biletel, ne vom stradui cu totii sa nu uitam unul sau altul dintre ingredientele necesare pentru masa de Paste. Fiecare, dupa gust, mai mult verde, mai mult cu maioneza, mai crocant de la cuptor sau mai suculent de pe gratar… Un lucru nu trebuie insa sa lipseasca de pe nici o masa – vinul. 

Si, pentru ca alegerea vinului pare sa fi devenit tot mai dificila in ultimii ani, avem un prieten de nadejde unde stim cu siguranta ca vom descoperi sticla potrivita: programul Deschidem Vinul Romanesc, initiat in urma cu patru ani de Carrefour Romania.

Zeci de crame, sute de etichete, dar si oameni pregatiti sa va ajute sa navigati printre gusturi si arome. Nu dintre cei care transforma vinurile in limbi straine si complicate, ci oameni normali, care gatesc acasa aceleasi lucruri ca noi. Sunt zeci de etichete premiate, unele dintre ele create exclusiv pentru acest program.  Unele sunt etichete de la crame mici, care nu exista decat in acea regiune, pastrand gustul locului (deseori sunt si cele mai potrivite pentru mancarea locului).

Deschidem Vinul Romanesc a inceput ca o initiativa la nivel national, menita sa sprijine producatorii de vin din toata tara, al caror numar crescuse de la cateva zeci, la inceputul anilor 2000, la aproape 500, in prezent. Sa fii prezent pe rafturi inseamna, pentru multi dintre acestia, si mai ales pentru micii producatori, siguranta zilei de maine, capital pentru a putea lucra via si pentru a pregati vinurile anului urmator. 

In anul 2020 a venit pandemia iar restrictiile au pus o presiune suplimentara pe producatori, care s-au vazut privati de o piata care reprezenta intre jumatate si 90% din vanzari – cea a restaurantelor. DVR s-a dovedit a fi una dintre cele mai importante initiative in acest context dar, mai mult, a devenit evidenta importanta unui asemenea program pentru clientii obisnuiti, cei care reprezinta, de fapt, cel mai important segment de public – cei care isi consuma vinul acasa.

Comertul online cu vinuri a fost, pana la pandemie, extrem de specializat, cu accentul pus pe vinuri destinate pietei HoReCa. Cei mai importanti jucatori erau fie importatori, fie firme de distributie HoReCa. Pentru toti cei care au inceput sa isi comande cumparaturile prin firme de livrare, a devenit evident ca oferta de vinuri DVR era nu doar cea mai completa oferta din retail, ca diversitate, ci si cea mai echilibrata in raportul calitate / pret.

Aici trebuie mentionat un aspect important – toate vinurile listate in programul Deschidem Vinul Romanesc ajung pe raft doar dupa ce sunt evaluate de o comisie de experti si intrunesc un anumit standard de calitate (minim 82 de puncte, in conformitate cu punctajul standard al Organizatiei Internationale a Viei si Vinului).

Ajuns in al patrulea an de viata, DVR este cel mai complet si cel mai activ program de promovare a vinului romanesc, iar noi crame i se alatura in fiecare an – SERVE tocmai a creat doua vinuri in exclusivitate pentru rafturile Carrefour, Vinul Cavalerului Secret Rosu si Vinul Cavalerului Secret Alb. Nu doar in tara, ci si in lume. Prin acest program au ajuns vinurile romanesti pe ecranele din Times Square de Ziua Nationala, la Milano sau la Roma, in festivaluri de vin, si in alte colturi ale lumii. Si totusi, Deschidem Vinul Romanesc este mai mult de atat.

Marinela Ardelean, consultant si ambasador al programului DVR, explica: „Deschidem Vinul Romanesc este un program despre vinuri dar si despre oameni. Si, mai mult de atat, este un model si o sursa de inspiratie. Deschidem Vinul Romanesc este exemplul perfect pentru ce inseamna relatiile intre oameni, in toti anii acestia s-a format o comunitate care sustine vinul romanesc precum si o legatura stransa cu proprietarii de crame, cu oenologii, cu oamenii de vanzari. Este o senzatie care trece inclusiv de ideea de parteneriat, este mai aproape de alianta, de coalitie, de prietenie chiar. 

Ne dorim cu totii acelasi lucru, sa punem vinul romanesc pe locul meritat, acasa si in lume deopotriva. Este o reteta de succes care ar putea si luata ca model. O initiativa similara ar putea ajuta si alte produse romanesti de top, de la branza si miere la preparate traditionale… Si este o inspiratie prin dinamism, orientarea catre calitate si efortul permanent de a ajuta, de a fi prezent, de a contribui la dezvoltarea unui simbol national care, bine gestionat, poate deveni un brand de tara – vinul romanesc”.  

Asa ca, dragi iubitori de vin, daca nu ati ales inca vinul pentru masa de Paste, alegeti cu incredere vinurile din DVR, disponibile atat in magazinele Carrefour cat si online, pe Carrefour.ro. Haideti sa deschidem impreuna vinul romanesc!

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2023 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2023 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES