Home Evenimente Masterclass Tenuta Luce, la RO – Wine | The International Wine Festival of Romania

Masterclass Tenuta Luce, la RO – Wine | The International Wine Festival of Romania

by Echipa Wines Of Romania
0 Comment

RO – Wine | The International Wine Festival of Romania, ce se va desfasura in zilele de 21 si 22 mai, la Fratelli Bucuresti, va organiza cateva masterclass-uri ce au suscitat deja un mare interes printre profesionisti.

Primul dintre acestea va avea in centrul atentiei cinci vinuri de la Tenuta Luce si va fi sustinut de Maria Chiara Severi, Export Area Manager, sambata, 21 mai, de la ora 14.  Vinurile ce vor fi degustate fac parte din trei colectii ale cramei toscane: Luce, Luce Brunello și Lucente.

Tenuta Luce, un proiect toscan lansat la inceputul ultimului deceniu al secolului trecut, se află la sud-vest de Montalcino, in inima Parcului Natural Val d’Orcia, intr-o regiune desemnată ca Patrimoniu Mondial de catre UNESCO, in anul 2004.

Cele 249 de hectare ale Tenutei Luce includ  paduri, plantatii de maslini si 88 de hectare de vii, intr-un areal cu un numar mic de locuitori si cu o biodiversitate bogata.

Istoria Tenutei Luce a inceput in prima parte a utimului deceniu al secolului trecut, odată cu întâlnirea lui Vittorio Frescobaldi cu un alt nume imens al lumii vinului, Robert Mondavi. Acești doi pionieri au mizat pe Montalcino pentru proiectul lor vizionar.

Prezentate simultan in 1997, vinurile din recoltele primilor doi ani de la Luce – 1993 și 1994 – au cunoscut imediat un succes international. Luce a fost receptat ca fiind un vin cu o personalitate distincta si cu un caracter inovator. Timpul a confirmat prima impresie: Luce a devenit, astazi, o prezenta constanta in peste 80 de tari din toata lumea.

In 2004, odata cu incheierea parteneriatului cu Mondavi, Lamberto Frescobaldi a preluat conducerea proiectului.

De-a lungul anilor, gamei Luce i s-au adaugat si alte vinuri. In 1998 a aparut Lucente, un cupaj de Merlot si Sangiovese. In 2003, o podgorie ai carei struguri erau un simbol al elegantei si structurii Sangiovese a oferit lumii Luce Brunello.

LUCE este vinul emblematic al Tenutei, primul vin din zona Montalcino ce a fost produs dintr-un cupaj de Sangiovese si Merlot. Fermentează in cuve de beton in forma de lalea, apoi se matureaza, timp de 24 de luni, in butoaie de stejar francez, 80% noi si 20% folosite o singură data;  apoi urmeaza inca sase luni de invechire in sticla..

Din colectia Luce vor fi prezentate la masterclass Luce 2008 si Luce 2019.

LUCE BRUNELLO a fost conceput ca un omagiu adus orasului Montalcino si traditiilor sale de vinificatie. Este un vin produs exclusiv din soiul Sangiovese, din podgoria Madonnino.

Din colectia Luce Brunello vor fi degustate, in cadrul masterclass-ului, Luce Brunello 2010 si Luce Brunello 2017.

LUCENTE este un amestec de Sangiovese si Merlot, acesta din urma fiind soiul predominant.

Inainte de imbuteliere, Lucente se matureaza in butoaie de stejar francez, 20% noi si 80% folosite o singură data – exclusiv la maturarea Luce.

Din colectia Lucente va fi degustat, in cadrul masterclass-ului, Lucente 2019.

Mai multe detalii despre Tenuta Luce si despre colectiile sale de vinuri vor putea fi aflate de la Maria Chiara Severi, cea care va veni din Italia special pentru a prezenta acest masterclass.

Accesul la acest eveniment premium se va face exclusiv cu o invitație oferită de organizatori, in limita locurilor disponibile.

RECOMANDARI

Alatura-te comunitatii noastre, ca sa fii printre primii care afla ultimele noutati. 

© 2023 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

UTILE

© 2023 Wines Of Romania By Marinela Ardelean

Continutul portalului este proprietatea winesofromania.com, care va fi citat ca sursa de continut si nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut decat cu acordul scris al winesofromania.com. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de continut de pe aceasta platforma, ne puteti contacta pe adresa info@winesofromania.com

CATEGORIES